Aktivnosti
PODRŠKA CIVITASA BOĆARSKOM KLUBU CEREBRALNO PARALIZIRANIH OSOBA ZAGREB - BKCPO "ZAGREB"
Još unazad desetak godina, točnije 2002. godine, osnovan je Boćarski klub cerebralno paraliziranih osoba. Temeljni cilj osnivatelja bio je stvaranje uvjeta i mogućnosti za sudjelovanja sportaša s cerebralnom i dječjom paralizom na raznim natjecanjima. Od nacionalnih i međunarodnih, odnosno do Europskih razina. Boćanje kao sportska disciplina, prvi se puta se pojavilo 1992. godine u Barceloni na ondašnjim Paraolimplijskim igrama. Zanimljivost boćanja se ogleda i u tome što je ono ujedno i najrasprostranjeniji sport upravo kod osoba s cerebralnom paralizom, a što je razumljivo iz razloga što je u potpunosti prilagođen osobama s motoričkim teškoćama.

Tijekom desetogodišnjega djelovanja Boćarski klub Zagreb, čiji su osnivatelji višegodišnji članovi CeDePe Zagreb, ovjenčan je zlatnim, srebrenim i brončanim medaljama. Ta priznanja zasigurno predstavljaju golem podstrek natjecateljima te istinsko moralni i športski kredibilitet U tom razdoblju djelovanja Kluba priređena su brojna događanja, od kulturnih, socijalnih, odgojno obrazovnih, pa sve do samih natjecateljskih. Nažalost, uz daleko premalo medijske potpore.

Današnja predsjednica Boćarskoga kluba, Jasna Škrabo, ujedno je i voditeljica niza aktivnosti vezanih uz boćanje. Jasna svojim nesebičnim entuzijazmom i angažmanom nastoji ovaj sport i ovaj Klub još snažnije promovirati. U tom smislu zajedno sa svojim članstvom nastavlja razvijati njegovo djelovanje, u koja ulazi prepoznavanja ostalih interesa važnih za promidžbu toga sporta, kako od strane samih članova tako i šire zajednice. Želimo Klubu i nadalje puno uspjeha i prenosimo zahvalu što su GRAD ZAGREB i GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ prepoznali važnost tih aktivnosti te im pružaju moralnu i svaku drugu potporu.

18. SVIBNJA SE NA ADRESI CENTRA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE "VINKO BEK" KUŠLANOVA 59a ODRŽAVA SE NATJECANJE U KOJEMU SUDJELUJE SEDAM KLUBOVA IZ CIJELE HRVATSKE. BKCPO "ZAGREB" VAS SVE S RADOŠĆU POZIVLJE. SVE DALJNJE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI KOD PREDSJEDNICE KLUBA JASNE ŠKRABO: 098/966 7773.Zvjezdana Stančić, predsjednica Civitasa
   

 

 

 

Donacije

Sve donacije kojima želite pomoći radu naše udruge možete uplatiti na naš žiro račun:

Udruga CIVITAS ZAGREB

Žiro račun:
2402006 – 1100089960
ERSTE BANK, Zagreb

Devizni žiro račun:
HR3624020061100089960
Swift code: ESBCHR22
ERSTE BANK, Rijeka
51000 Rijeka, Jadranski trg 3 b
© 2006 Civitas