Aktivnosti
PRVENSTVO HRVATSKE U BOĆI ZA OSOBE S CEREBRALNOM PARALIZOM
U subotu 18. svibnja u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom, održano je PRVENSTVO HRVATSKE u boći. Kako je boćanje jedini sport (osim šaha) u kojemu se mogu natjecati osobe s lokomotornim teškoćama, ne čudi veliki broj okupljenih oko boćarskih klubova diljem Hrvatske. Upoznali smo brojne mlade ljude čiji bi entuzijazam i upornost mnogim njihovim vršnjacima koji su bez bilo kakvih tjelesnih poteškoća trebali biti uzor u mnogočemu.

Osobno me posebice oduševilo poznanstvo s Kristijanom Trampužom koji danas živi na relaciji Mađarska - Hrvatska, budući da mu je majka Mađarica a otac Hrvat. Kristijan je osnovnu školu pohađao u Mđarskoj u Barču, a nakon toga školu za osobe s posebnim potrebama u Pe'csu "Vilag Vilagossaga" gdje je stekao zanat kvalificiranoga tkalca. U to doba se započeo baviti i bočanjem te je između 2007. - 2010. godine osvojio čak svije zlatne medalje, a za 2009. godinu dobio je Plaketu Grada Pečuha za najboljeg sportaša godine s invaliditetom. Danas je Kristijan je član Udruge CDP i član Boćarskog kluba Pulac. i želimo mu još puno takvih lijepih uspjeha.

Inače natjecanje u okviru Prvenstva zbivalo se tijekom cjelodnevna druženja u sportskoj dvorani SD "Vinko Bek! u Zagrebu. a domaćin mnogobrojnim natjecateljskim ekipama, ojačan sjajnom ekipom volontera, bio je BKCPO ZAGREB. U vedrom izuzetno poticajnom ozračju izmjenjivale su se ekipe boćarskih klubova iz Zagreba, Osijeka, Požege, Pule Rijeke i Varaždina. Zlatnu medalju je osvojila ekipa domaćina, učenici iz Centra Dubrava, Ana Marija Miškulin i Marko Vidiček, članovi Boćarskog kluba cerebralno paraliziranih osoba "Zagreb" čija je predsjednica i voditeljica Jasna Škrabo.

Zvjezdana Stančić
  

 

 

 

Donacije

Sve donacije kojima želite pomoći radu naše udruge možete uplatiti na naš žiro račun:

Udruga CIVITAS ZAGREB

Žiro račun:
2402006 – 1100089960
ERSTE BANK, Zagreb

Devizni žiro račun:
HR3624020061100089960
Swift code: ESBCHR22
ERSTE BANK, Rijeka
51000 Rijeka, Jadranski trg 3 b
© 2006 Civitas