Podupiratelji

Zajedno
Civitas Zagreb i Mazda Motor Croatia
Za ozračje bez nasilja!

"Civitas, znanstvenici i mediji protiv nasilja"!

MAZDA MOTOR CROATIA d.o.o.

Civitasov projekt "Civitas, znanstvenici i mediji protiv nasilja", voditelja prof. dr. sc. Ivana Đikića, provodi se od početka 2009. godine. U tom je razdoblju njegovu važnost svojim potpisom potvrdilo više od 1000 intelektualaca, među kojima mnogi koji žive i djeluju i na najudaljenijim kontinentima. Istodobno se veliki broj mladih znanstvenika, novinara, profesora, i liječnika aktivno uključio u provedbu projekta, te im se kao i svim potpisnicima kampanje iskreno zahvaljujemo.

Zahvaljujući potpori MZSS i djelomično ZGB Holdinga projekt je do rujna 2009. godine uspješno realiziran za više od tisuću mladih korisnika s područja tri županije RH. Tijekom 2009./2010. šk. godine projekt ćemo potporom i pod ingerencijom MZOŠ nastaviti provoditi diljem RH, iako osigurana sredstva ni u kojem slučaju ne mogu biti dostatna za predviđen obim cjelogodišnjega rada. Civitas se, nažalost, godinama suočavao i s nemalim tehničkim problemima. Udruga nema vlastito vozilo, kao što nema ni financijska sredstva kojima bi vozilo nabavila. Problem se posebice nametnuo pri realizaciji višeslojnog projekta " Civitas, znanstvenici i mediji protiv nasilja". Provedba tog projekta zahtijeva brojna putovanja po gradovima, mjestima i selima koja su često kilometrima udaljena, ne samo od Zagreba, već i međusobno. Stoga smo se u Civitasu snalazili na svakojake načine, upućujući na razne adrese stotine uzaludnih zamolbi. Unatoč sviju napora, niz godina smo se služili isključivo posuđenim dotrajalim vozilima, najčešće bez klime i grijanja, bez ikakve sigurnosti. Skromnost voditelja i izvoditelja naših projekata predstavljala je dodatnu motivirajuću moralnu obvezu vodstvu Udruge glede pronalaženja primjerenog i sigurnog načina vožnje tijekom putovanja.

Spotičući se o brojne odbijenice naših zamolbi, shvatili smo kako ozračje u kojemu živimo nedostatno prepoznaje važnost napora i rada civilnoga društva. Čak ni tada, kada se takav rad ostvaruje s mladim naraštajem u čiju se sretnu i zdravu mladost toliko često zaklinjemo. Stoga nas nije ni začudilo saznanje kako mnogi, isključivo medijski razvikani "sponzori", pojam svoga zauzeća za "opće dobro" s kojime se rado pred javnošću "rese", u stvarnosti nerijetko vide isključivo kao korist svoga vlastitog, osobnog. Tim više, s osobitim zadovoljstvom zahvaljujemo svima koji bilo kojim načinom doprinose snaženju djelovanja civilnog društva općenito.

MAZDA MOTOR CROATIA d.o.o.

Civitas Zagreb napose zahvaljuje tvrtki MAZDA MOTOR CROATIA d.o.o., koja je u tom vihoru poljuljanih temeljnih vrijednosti, ne izgovarajući se poput mnogih na "recesiju" i teška vremena, odlučila Civitasu donirati novo vozilo MAZDA 3 te tim svojim činom pomoći temeljnim ciljevima projekta koji teže ljepšem i nadasve vedrijem životnom ozračju. Ozračju lišenom grubosti i bilo kojeg oblika nasilja.

Zvjezdana Stančić, predsjednica udruge

 

 

Školska godina 2009./10.

 • Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport
 • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
 • Zagrebačka banka

Školska godina 2008./9.

 • AL-EM
 • Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi
 • Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA)
 • Zagrebački Holding

Školska godina 2007./8.

 • AL-EM d.o.o.
 • Banco Popolare Croatia d.d.
 • Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje - Grad Zagreb
 • Kraš d.d.
 • Ministarstvo branitelja
 • Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi

Školska godina 2006./7.

Projekt:
 • "Osviještena medijska poruka - pomoć prevenciji" - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi
 • "Odgoj za medije" - Coca Cola Beverages Hrvatska d.d.
 • "Odrastanje uz medije" - Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje
 • "U igri zajedno" - Gradski ured za zdravstvo, rad , socijalnu zaštitu i branitelje

 

Zahvaljujemo svim podupirateljima naših programa bez kojih bi napori brojnih Civitasovih stručnjaka, glede njihova djelovanja u cilju važnosti prihvaćanja, razumijevanja i razvijanja edukativnih programa medijske pismenosti vrlo teško zaživjeli. UNESCO je još sedamdesetih godina prošloga stoljeća potaknuo pitanja obrazovanja za medije. Mediji današnjice postali su važan čimbenik u životu djeteta, mladoga čovjeka, obitelji. Oni utječu na naše stavove, naše ponašanje, socijalizaciju, identifikaciju. Oblikuju naše ozračje. Podsjećamo i na Deklaraciju o "Medijskom odgoju" iz 1982 godine koja ističe potrebu ulaska medijskog odgoja, medijske pismenosti u sve odgojne obrazovne razine društva. Stoga iskreno zahvaljujemo svima koji su svojim shvaćanjem važnosti medijskog opismenjivanja pomogli Civitasu glede provedbe zahtjevnih projekata medijskih programa.

 

Donacije

Sve donacije kojima želite pomoći radu naše udruge možete uplatiti na naš žiro račun:

Udruga CIVITAS ZAGREB

Žiro račun:
2402006 – 1100089960
ERSTE BANK, Zagreb

Devizni žiro račun:
HR3624020061100089960
Swift code: ESBCHR22
ERSTE BANK, Rijeka
51000 Rijeka, Jadranski trg 3 b
© 2006 Civitas