Projekti

«Mala škola govorništva»

Civitas u suradnji s OŠ «Bukovac» provodi «Malu školu govorništva». Projekt se temelji na

upoznavanju učenika s važnošću dobrog govorništva, učenju povijesti govorništva, vježbama

komunikacije, aktivnog slušanja, uvjerljivosti govora, radu na dikciji, hitrosti reagiranja,

vježbama javnoga nastupa te upoznavanja s neverbalnom komunikacijom. Tijekom provedbe

projekta koriste se video i tonski zapisi profesionalnih govornika te vježbe uz uporabu

profesionalnih diktafona i mikrofona.

Voditelj:...

Rehabilitacijske igraonice/radionice integracijskog oblika rada namijenjene djeci ranoškolskog i predškolskog uzrasta s poteškoćama sluha i govora, djeci s većim poteškoćama te djeci bez poteškoća.

Ciljevi (specifični)::

Postignuće optimalnih uvjeta kod djece s poteškoćama u razvoju za uključivanje u školsku sredinu.

Razvoj govorno jezične komunikacije te kognitivnih sposobnosti.

Razvoj pozitivne slike o sebi, razvitak pozitivnih emocija, povjerenje, smirenost, samopouzdanje i pozitivnih karakteristika ličnosti.

Razvoj...

Tijekom ožujka, travnja i svibnja stručni tim Civitasa /logopedi/defektolozi/ provode edukativne radionice za djecu s višestrukim poteškoćama te poteškoćama sluha i govora Ove radionice logopedi i defektolozi provode isključivo na volonterskoj osnovi, a za sve upisane mališane u potpunosti su besplatne.

Voditelji: logopedi/defektolozi

Vrijeme trajanja. ožujak/travanj/svibanj 2007.

Broj...

Projekt odabranom metodikom primjerenom predškolskoj dobi približava medijsku kulturu najmlađima te ih priprema za uključivanje u medijski svijet s kojim se snažnije susreću ulaskom u školsku dob. Provodi se u dječjim vrtićima «Utrina», «Remetinec», «Vrapče», «Bukovac», «Botinec», «Kustošija» te u dječjem vrtiću opčine Topusko. Uz djecu, projekt uključuje i odrasle korisnike: roditelje, pedagoge, odgajatelje.

Ciljevi:

Razvoj sposobnosti prihvaćanja korisnih strana medija, priklanjanje djeteta njihovoj zabavnoj ulozi uz otklon...

Medijski sadržaji u sve većoj mjeri štite komercijalne interese ne vodeći odviše računa o značaju svoje uloge glede odgoja i odrastanja mladih. Utjecaj medijskog nasilja na psihofizički razvoj djeteta pokreće već niz godina brojne rasprave. Civitasov projekt «savjetodavne linije za male i velike» nastoji raditi na prikupljanju informacija o tome kako djeca doživljuju medijske sadržaje te ujedno timom stručnjaka: posredstvom edukativnih radionica provoditi segmente programa «Medijskog odgoja» kako bi pomogli mladim korisnicima i njihovim...

I. Izložbe u suradnji s Hrvatskim Domom Petrinja i
II. Izložba u suradnji Općinom Topusko i OŠ »Vladimir Nazor»
III. Izložba u suradnji s Terme Topusko i udrugom « Dvorska lepeza» u Topuskom

Radionice slikovnog izričaja, rad na izradi izložbenih plakata na temu «Medijsko ozračje u dječjim očima». Izložbe prezentiraju radove djece i mladih iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te centara za djecu s poteškoćama: OŠ «S. S.,Kranjčević», «M.Krleža», «Marija J.Zagorka», OŠ Poliklinike «SUVAG», Centar «Slava Raškaj», Centar «Dubrava»,...

Zbog izuzetno velikog zanimanja roditelja i pedagoga nastavlja se i proširuje provedba medijskog projekta za djecu novi broj dječjih vrtića, te je time do sada obuhvaćeno 15 vrtića uz nekoliko područnih odjeljenja. U 2007. god. u prezentacije i radionice redovito se uključuju i roditelji. Sve radionice se održavaju uz obvezno prisustvo pedagoga/defektologa/ psihologa iz dječjih vrtića.


Voditelji:
Maja Šopar novinarka
Zvjezdana Stančić novinarka
Ivana Mioč sociologinja
Nina Cesarec, pedagog

Broj stručnih suradnika:10

Projektom...

Projekt se nastavlja na rad iz 2006.god. ,potiče učenje medijske kulture te sa svojim kompleksnim sadržajima nadovezuje na brojne predmete iz redovnoga sustava obrazovanja: pismenost, govorni i jezični izričaj, umjetnost i primjena iste u medijima, upoznaje s osnovama novinarstva i zakonitostima suvremene medijske pismenosti, izučava povijest hrvatskog tiskovnog i radijskog novinarstva, naglašava važnost poštivanja kulture govora, očuvanja hrvatskog jezika.

Ciljevi: Poticaj razvijanju snažnijeg govornog i pismenog izričaja primjereno...
Nastavak projekta temelji se na provedbi stručnih radionica integracijskog oblika rada (učenici s poteškoćama) glede prevencije ovisnosti djece i mladih iz «zatvorenih» sredina. Projektom su obuhvaćeni učenici OŠ «Ivan Goran Kovačić» iz sela Gora i prognaničkoga naselja Dumače, te učenici iz zagrebačkih škola: «Marija Jurić Zagorka», «Bukovac» te Centra «Slava Raškaj».

Ciljevi projekta: edukacija glede osvješćivanja medijske uloge u cilju zdravoga pristupa životu te otklona od virtualne stvarnosti. Upoznavanje mladih s prevencijom...

 

Donacije

Sve donacije kojima želite pomoći radu naše udruge možete uplatiti na naš žiro račun:

Udruga CIVITAS ZAGREB

Žiro račun:
2402006 – 1100089960
ERSTE BANK, Zagreb

Devizni žiro račun:
HR3624020061100089960
Swift code: ESBCHR22
ERSTE BANK, Rijeka
51000 Rijeka, Jadranski trg 3 b
© 2006 Civitas